Anorexia nervosa

Wanneer u anorexia nervosa hebt, hebt u een heel grote behoefte om mager te zijn of om nog magerder te worden. Om deze reden gaat i heel streng lijnen. Vaak is het zo dat mensen met anorexia in het begin “foute”, calorierijke producten of heel vette producten gaan mijden. Later worden er steeds meer producten aan de “verboden lijst” toegevoegd. Wanneer iemand uiteindelijk alleen maar “gezonde” producten eet, zien we dat dat de hoeveelheden vaak steeds kleiner worden. Er wordt vaak zo min mogelijk gegeten om er maar voor te zorgen dat u nog meer afvalt. En om te voorkomen dat uw gewicht toch weer toeneemt. De angst om bij te komen en te dik te zijn is heel groot en u bent de hele dag bezig met uw gedachten en regels over eten.

Sommige mensen met anorexia nervosa gaan ook veel sporten om nog meer calorieën te verbranden of ze gaan braken of nemen laxeermiddelen.

Wat u merkt is dat het eigenlijk nooit goed genoeg is. Wanneer u een streefgewicht hebt bereikt, lijkt het alsof er een stem in uw hoofd zit die tegen u zegt dat het nog niet goed genoeg is. En dat u zich nog beter gaat voelen op het moment dat u toch nog meer afvalt.