Doelgroep

Binnen de Praktijk voor Eetstoornissen Maaseik bieden we gespecialiseerde psychologische hulpverlening voor zowel kinderen (vanaf 12 jaar en ouder) als volwassenen met een eetstoornis en aanverwante klachten en problemen. Onze behandeling richt zich op mensen die momenteel geen opname nodig hebben, deze achter de rug hebben of een opname willen voorkomen.

De behandeling richt zich onder andere op het eetprobleem. Hier komt van alles bij kijken. Een eetprobleem hebt u namelijk niet zomaar. Heel veel mensen met een eetstoornis hebben bijvoorbeeld, naast hun problemen met eten, last van een negatief zelfbeeld en/of lichaamsbeeld. En weten niet goed hoe ze om kunnen gaan met hun emoties of met (negatieve gebeurtenissen).

Het is natuurlijk van belang dat er tijdens de behandeling gewerkt wordt aan uw eetpatroon en uw gewicht. Maar het is minstens net zo belangrijk dat u weer lekker in je vel komt te zitten en dat u zich zelfzekerder gaat voelen. Waar we ons op richten tijdens de behandeling hangt voor een groot deel af van uw hulpvraag. Sommige patiënten willen zich richten op volledig herstel. Terwijl anderen streven naar het beter leren omgaan met hun eetstoornis wanneer ze het gevoel hebben er nooit helemaal van af te kunnen komen. eetstoornis

Ook het tempo waarin gewerkt wordt, laten we voor een groot deel aan u over. Het is vaak heel spannend of zelfs beangstigend om te gaan werken aan een eetstoornis. Het is dus extra belangrijk dat u er een gevoel van controle over kunt blijven houden en dat u zich niet banger of slechter gaat voelen.

Het is uiteraard de bedoeling dat u, met hard werken en goede begeleiding, beter in uw vel komt te zitten. En op de lange termijn beter om kunt gaan met uw eetstoornis en eventuele aanverwante problemen.